Instinkterne kan lave om på dit virkelighedsbillede
En naturlig identitet i at være selvstændigt tænkende er noget forholdsvist nyt for mennesker.
Og vi skal ikke særlig langt uden for døren, før vi stadig kan finde eksempler på at vores overlevelsesinstinkt kan se gode grunde til at tilpasse sig et bestemt miljøs gældende virkelighedsbillede.
At tilpasse virkelighedsbilledet tjener overlevelsmæssigt formålet at kunne skabe et harmonisk samfund eller anden form for fællesskab, hvor individerne i udgangspunktet er enige om så meget som muligt, for at undgå konflikter og derved højne chancen for flokkens succes.
Og det kan også tjene et formål for det enkelte individ om ikke at stikke for meget ud, at gøre uheldigt opmærksom på sig selv, og derved sætte sig selv i en hierarkisk syndebuk-position.
Hvis det dominerende virkelighedsbillede er ensidigt, vil vi som individer også kunne komme til at antage det samme ensidige perspektiv.
Det fremstår for udenforstående særligt tydeligt i fællesskaber af sekterisk art, men et ensidigt virkelighedsbillede kan også sagtens opstå i ganske almindelige grupperinger som familiefællesskaber, vennegrupper eller faggrupper på en arbejdsplads.
Et ensidigt virkelighedsbillede kan opstå i en relation, hvor den ene part har en stærkere dominans end den anden. Det kan rent faktisk også opstå begge veje - hvor begge parter i en relation oplever at virkelighedsbilledet bliver sat på prøve, og skifter frem og tilbage, fordi konflikterne er for fastlåste, og perspektiverne er for forskellige til at kunne smelte sammen.
En part, eller en konsensus i et miljø, kan projicere et virkelighedsbillede ind i et individ, som kan miste kontakten med sit eget grundudgangspunkt for at kunne mærke sig selv.
Hvis det sker, vil individet kunne begynde at assimilere til det "fremmede" virkelighedsbillede med både tanker, følelser og overbevisninger.
Det ses i flokmentaliteten som er beskrevet i "The Social Dilemma", som handler om hvordan algoritmer på sociale medier giver os et indtryk af at vores egen holdning er den gængse og rigtige, fordi nyhedsfeedet bliver udvalgt på baggrund af enighed og likes.
Det ses også i gruppedynamikker med dominerende ledere, og i relationer med en dominerende part - at individer kan blive overrumplet af projektionen, og tage et virkelighedsbillede til sig, som ikke stemmer overens med individets egen virkelighed.
Vores instinkterne har en række forskellige, både subtile såvel som mere tydelige, måder at tilpasse vores virkelighedsbillede til en samhørig konsensus - eller et dominerende virkelighedsbillede - spændende fra rummelighed og næstekærlighed til fundamentalisme og fordømmelse.
Jo mere opmærksomme vi kan være på disse dynamikker i os selv og i andre, desto mere elegant vil vi kunne holde en sund kontakt med den virkelighed, der strømmer fra vores egen bevidsthed.
På online healingforløbet "Hvem er jeg?" arbejder vi ud fra 5 forskellige temaer med at skabe en dyb kontakt til vores eget reneste virkelighedsbillede, som afsæt til at kunne heale fortiden og fremover stå stærkt i os selv - og vores egen sjæls virkelighed - i livet.
HVEM ER JEG? | SHAMANISTISK HEALINGFORLØB
1.-5. februar kl. 9.30-10.30 eller som videoundervisning
495 kr. (mulighed for ratebetaling)
En forløsende rejse fra din sjæls virkelighedsbillede til et stærkt og intelligent fodfæste i din egen integritet og rene kontakt med dine ønsker for livet.
1. Sjælens virkelighedsbillede
2. Flokmentalitet og fællesskaber
3. Manipulation og agendaer
4. Dominans og selvværdsproblematikker
5. Hvem er jeg?
Kærlige hilsner
Karina Bundgaard
Kategorier
- Anbefalinger | ALLE (46)
- Anbefalinger | Sessioner (23)
- Anbefalinger | Healing til BØRN & UNGE (7)
- Anbefalinger | CLARITY (15)
- Anbefalinger | Kurser, forløb og meditationer (14)
- Artikler (83)
- Energibilleder (14)
- Shaman Songs (2)
- Shamanistiske grundprincipper (2)
- Samfund (3)
- Video med healing (10)
- Meditationer og visionsrejser (1)
- Kanalisering (4)
- Shamanistisk Brevkasse (1)
- Webinar (1)
- PODCAST med healing (6)
- Anbefalinger | Krystalhealing (1)
0 kommentarer
Skriv en kommentar